Schadevergoeding bij Hondenbeten: Wij helpen u!

Bent u het slachtoffer geworden van een hondenbeet en heeft u daarbij letsel opgelopen? U heeft recht op een schadevergoeding. Luxius Advocaten is gespecialiseerd in het bijstaan van slachtoffers van hondenbeten. Wij zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft en begeleiden u in het medische traject.

Waarom kiezen voor Luxius Advocaten?

  • Deskundige Advocaten

    Wij hebben jarenlange ervaring in het behandelen van letselschadezaken en kennen alle ins en outs van de relevante wet- en regelgeving.

  • Maximale vergoeding

    Wij zorgen ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft, inclusief al uw geleden en toekomstige schade.

  • Geen kosten

    Onze dienstverlening is vrijwel altijd kosteloos. De aansprakelijke partij vergoedt alle kosten, inclusief onze advocaatkosten.

  • Persoonlijke betrokkenheid

    Wij luisteren naar uw verhaal en kijken verder dan alleen het juridische aspect van de zaak.

Hoe werken wij?

Kennismaking

We maken graag kennis met u, vaak bij u thuis. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek beoordelen we de haalbaarheid van uw zaak en geven we mondeling advies over de te nemen stappen.

Stap 1

Aansprakelijkheid

Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk en vragen direct een voorschot op uw schade, dat rechtstreeks op uw rekening wordt overgemaakt.

Stap 2

Inventarisatie

Samen met u brengen we de schade en het letsel in kaart en dienen we een goed onderbouwde vordering in bij de tegenpartij.

Stap 3

Afwikkeling

Zodra uw situatie het toelaat, wordt uw zaak afgewikkeld en wordt al uw schade vergoed door de tegenpartij.

Stap 4

Start uw claim vandaag nog

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend intakegesprek aanvragen? Vul het formulier op onze website in of neem contact met ons op via telefoon of e-mail. Wij staan voor u klaar om u te helpen.

Telefoon: 040 209 2339

E-mail: info@luxiusadvocaten.nl

Intakegesprek aanvragen

Extra informatie

E-book hondenbeten

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Download ons E-book "Het vorderen van schadevergoeding na een hondenbeet" voor gedetailleerde informatie en antwoorden op veelgestelde vragen.

Download E-book

Checklist hondenbeten

Bent u benieuwd naar de stappen die u moet ondernemen bij een hondenbeet? Download onze handige checklist om uw juridische zaak optimaal voor te bereiden.

Download Checklist

Veelgestelde Vragen

Enkele vragen die cliënten ons vaak gesteld hebben. Wij staan altijd voor u klaar om vragen te beantwoorden, suggesties te geven en te helpen bij eventuele problemen.

Wat zijn de juridische gevolgen van een hondenbeet?

Als een hond een mens bijt in Nederland, zijn er verschillende juridische gevolgen. De eigenaar van de hond is aansprakelijk voor de schade die door het dier wordt veroorzaakt. Als de hond iemand bijt, kan de persoon die gebeten is een schadevergoeding vorderen. Daarnaast kunnen er strafrechtelijke sancties opgelegd worden aan de eigenaar van de hond als blijkt dat hij of zij nalatig was in het voorkomen van het bijten. Deze sancties kunnen variëren van een boete tot gevangenisstraf.

Wat zijn de medische gevolgen van een hondenbeet?

De meest voorkomende gevolgen van een hondenbeet zijn infecties en andere medische complicaties. Een infectie kan optreden als bacteriën in het bloed terechtkomen door het beetwondje. Als dit gebeurt, kan er sprake zijn van koorts, pijn, roodheid en zwelling rondom het beetwondje. Als er geen behandeling wordt gegeven, kunnen infecties ernstiger worden en leiden tot sepsis of andere ernstige medische complicaties. Daarnaast is er ook altijd het risico op hondsdolheid als iemand door een hond wordt gebeten. Hondsdolheid is een dodelijke ziekte die wordt overgedragen door dierenbeten en kan leiden tot ernstige neurologische symptomen zoals verlamming en coma.

Het is daarom belangrijk dat mensen die gebeten worden door een hond onmiddellijk naar hun arts gaan voor medisch advies en behandeling. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van thuisarts.nl

Wie is er aansprakelijk bij een hondenbeet?

Als een hond iemand bijt, is de eigenaar van de hond aansprakelijk voor de schade die is veroorzaakt door het bijten. Volgens artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek (BW) is de eigenaar van een dier verantwoordelijk voor alle schade die wordt veroorzaakt door het dier, tenzij er bewijs is dat de schade niet te wijten is aan nalatigheid of onachtzaamheid van de eigenaar.

De wetgeving rond hondenbeten varieert per gemeente in Nederland. Sommige gemeenten hebben speciale wetten en regels ingesteld om mensen te beschermen tegen hondenbeten. Bijvoorbeeld, sommige gemeenten vereisen dat hondeneigenaren hun huisdieren laten registreren en vaccinaties krijgen. Andere gemeenten vereisen dat hondeneigenaren hun dieren leiden met behulp van een lijn of muilkorf als ze buitenshuis zijn.

Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de uitkomst van een zaak waarbij iemand wordt gebeten door een hond. Deze factoren omvatten: de ernst van de verwonding; of er sprake was van nalatigheid of onachtzaamheid aan de kant van de eigenaar; en of er speciale wetten of regels geldend zijn in betreffende gemeente. Als er bewijs is dat de schade niet te wijten is aan nalatigheid of onachtzaamheid aan de kant van de eigenaar, dan kan hij/zij niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade die is veroorzaakt door het bijten.

Welke stappen moet ik ondernemen bij een hondenbeet?

Als u bent gebeten door een hond, is het belangrijk om onmiddellijk eerste hulp toe te dienen. Ten eerste moet de wond grondig gewassen worden met warm water. Vervolgens moet u een antiseptisch middel of antibioticum aanbrengen en de wond bedekken met een schoon verband. Als u bent gebeten door een onbekende hond, is het belangrijk om zo snel mogelijk medische hulp in te roepen voor verdere behandeling.

Het is ook belangrijk om op waarschuwingssignalen te letten die kunnen wijzen op infectie, zoals koorts, zwakte, pijn of roodheid rondom de wond. Als u één van deze symptomen ervaart, neem dan contact op met uw arts voor verdere behandeling.

Om infecties te voorkomen, kijkt u altijd goed naar hygiëne bij het verzorgen van de wond. Was regelmatig uw handen en verander regelmatig uw verband om bacteriën buiten te houden.

We hebben een checklist gemaakt met alle stappen die moet worden ondernomen bij een hondenbeet

Hoe kan ik gratis advies krijgen en juridische stappen ondernemen bij een hondenbeet?

Bij Luxius Advocaten geloven we in het aanbieden van kwaliteitsvolle juridische bijstand om de belangen van onze cliënten te beschermen. Wij bieden een vrijblijvend intakegesprek, waarbij raadpleging en advies wordt geboden, evenals ondersteuning tijdens, voor en na rechtszaken. Als uw zaak naar de rechtbank gaat, kunnen alle kosten die gemaakt worden door u of uw familie worden terugbetaald door de verantwoordelijke partij of hun verzekeraar.

Verhalen van onze cliënten

Lees het verhaal van een van onze cliënten die werd aangevallen door een loslopende hond en ontdek hoe Luxius Advocaten heeft geholpen om een schadevergoeding te verkrijgen.

Lees verder

Start uw claim vandaag nog

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend intakegesprek aanvragen? Vul het formulier op onze website in of neem contact met ons op via telefoon of e-mail. Wij staan voor u klaar om u te helpen.

Telefoon: 040 209 2339

E-mail: info@luxiusadvocaten.nl

Intakegesprek aanvragen