De schadestaat

Inhoudsopgave

De schadestaat: de ruggengraat van de regeling van een letselschade

Letselschade treedt vaak op als gevolg van een ongeval waarvoor een ander aansprakelijk is. Het kan bijvoorbeeld gaan om een verkeersongeval, een arbeidsongeval of een medische fout. Het letsel bestaat uit de lichamelijke en psychische nadelen die het ongeval heeft veroorzaakt. De schade is het (financiële) gevolg van de ontstane situatie.

Tijdens de regeling van letselschade wordt de schade zorgvuldig berekend en op een rij gezet. Het is belangrijk dat alle financiële nadelen van de benadeelde op de veroorzaker worden verhaald. Het gaat vaak om meerdere schadeposten, zoals verlies aan verdienvermogen, reiskosten, hulp in het huishouden, medische kosten en een bedrag aan smartengeld voor de pijn en het leed dat gepaard gaat met een ongeval.

Overzicht van alle schade

Al deze schadeposten worden door de belangenbehartiger van de benadeelde verzameld in een zogenaamde schadestaat. Het gaat om een (digitaal) overzicht, waarin een gedetailleerd en gespecificeerd overzicht van alle schadeposten van de letselschade van de benadeelde is opgenomen. De schadestaat vormt de basis op grond waarvan de uiteindelijke schadevergoeding wordt vastgesteld.

Het vaststellen van letselschade is het werk van specialisten, want het vergt de nodige kennis en ervaring om tot de juiste schadevaststelling te komen. Alleen zo weet de benadeelde zeker dat er niet te weinig wordt betaald. Ook de onderhandelingen met de wederpartij kan een moeizaam traject zijn. Daarom kunnen slachtoffers van ongevallen het beste hulp zoeken bij een gespecialiseerde letselschade advocaat.

Specialist in letselschade

Bij Luxius Advocaten bent u voor hulp bij het verhalen van schadevergoeding bij letselschade aan het juiste adres. Wij stellen de wederpartij aansprakelijk, regelen zo snel mogelijk een voorschot en verhalen voor u vervolgens alle geleden schade. Omdat u zich daarover geen zorgen hoeft te maken, kunt u zich volledig richten op uw herstel. Luxius Advocaten zet zich voor honderd procent voor u in.

Informatie en advies

Wilt u meer informatie of wilt u uw lopende letselschadezaak door onze advocaten laten beoordelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste juridische nieuws en deskundige inzichten – direct in je inbox!