Een whiplash, wat nu?

Inhoudsopgave

Een whiplash, wat nu? ‘Zoek hulp van een letselschade advocaat!’

Vorig jaar werden in Nederland ruim 114.000 verkeersongevallen gemeld. Dat zijn gemiddeld meer dan 300 ongelukken per dag! Bij veel van deze ongevallen gaat het om zogenaamde kop-staartbotsingen. De kans dat de aangereden bestuurder daarbij whiplashletsel oploopt is behoorlijk. Advocaat Rick van Baal legt uit dat de schade als gevolg van een whiplash op de veroorzaker van het ongeval kan worden verhaald: “Professionele juridische hulp is daarbij wel verstandig”.

Stel, u staat te wachten voor een rood verkeerslicht als u plotseling van achteren wordt aangereden. Door de schrik en de adrenaline voelt u daarna misschien niet meteen dat u letsel heeft opgelopen, maar na een paar uren, of de volgende morgen, steekt een hevige nekpijn op. Dan is het verstandig om zo snel mogelijk naar uw huisarts te gaan. Mogelijk is er sprake van whiplashletsel.

Hoofd- en nekpijn

Rick van Baal legt het uit: “Bij een harde achterop-aanrijding wordt het hoofd van de bestuurder met kracht eerst naar achteren en meteen daarna naar voren geduwd. Deze plotselinge snelle bewegingen van het hoofd kunnen leiden tot whiplashletsel. Er ontstaat vaak hoofdpijn en pijn in de nek. Gelukkig gaan deze klachten vaak in een paar dagen tot weken weer over. Maar in sommige gevallen leidt een whiplash tot langdurige ernstige klachten, zoals pijn, tintelingen, gevoelloosheid, concentratieproblemen, prikkelbaarheid en gezichts- en gehoorproblemen. Dan wordt gesproken van het post-whiplashsyndroom”.

Het kan dus even duren voordat u volledig van een whiplash bent hersteld. “Het is belangrijk om de adviezen van de huisarts op te volgen,” zegt Rick.

‘Moeilijk objectiveerbaar’

Als u van achteren bent aangereden, is de aansprakelijkheid van de veroorzaker een gegeven. Toch kan de schaderegeling stroef verlopen, weet Rick. “Het probleem bij een whiplash is dat er meestal geen zichtbaar letsel is. Daardoor is sprake van wat we noemen ‘moeilijk objectiveerbaar letsel’. Verzekeraars kunnen proberen daarvan gebruik te maken om de uit te keren vergoeding zo laag mogelijk te houden. Dan wordt niet alle geleden schade vergoed, met alle gevolgen van dien. Zoek daarom juridische hulp bij het claimen van schadevergoeding”.

Kosten advocaat

“Het is onze taak om alle schade zo snel mogelijk gecompenseerd te krijgen. Onze hulp is kosteloos, omdat ook de advocaatkosten door de aansprakelijk partij worden betaald. Ga dus zeker niet zelf uw eigen schade verhalen”. Bij Luxius Advocaten bent u voor gespecialiseerde rechtshulp in letselschadezaken aan het juiste adres.

Luxius Advocaten staat voor u klaar

Bent u aangereden en heeft u whiplashklachten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien u graag van informatie en advies. Bel vrijblijvend naar 040 209 2339 of stuur een e-mail naar info@luxiusadvocaten.nl.  

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste juridische nieuws en deskundige inzichten – direct in je inbox!