Huishoudelijke hulp

Inhoudsopgave

Ook de kosten van hulp in de huishouding kunnen worden verhaald op de aansprakelijke partij

Wanneer u door een ongeval letsel heeft opgelopen, bijvoorbeeld door een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, of door een medische fout, dan heeft dat grote gevolgen. Gedurende enkele weken of maanden bent u bezig met uw revalidatie en herstel. Dingen die voorheen volstrekt normaal waren, zoals uw werk, hobby’s en activiteiten in en om het huis, kunnen tijdelijk niet meer. Zelfs kleine huishoudelijke taken moeten dan door anderen worden opgeknapt. Hoe verhoudt zich dit tot een letselschadezaak?

In sommige gevallen kunnen uw gezinsleden, familie of vrienden te hulp schieten, om ervoor te zorgen dat er nog steeds wordt gekookt, de was wordt gedaan en het huis wordt schoon gehouden. Maar vaak is die hulp niet voldoende of onvoldoende beschikbaar. Dan kan worden overwogen om een professionele huishoudelijke hulp in te schakelen.

Maar waar vindt u een goede huishoudelijke hulp? En hoe zit het met de kosten? Daar kunnen de advocaten van Luxius Advocaten u bij helpen.

Het vinden van een goede hulp

Het inschakelen van huishoudelijke hulp is nodig, zodat de huishoudelijke taken worden gedaan terwijl u zich richt op uw herstel. Maar dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Als bijvoorbeeld een buurvrouw een paar uren per week wil helpen, wilt u haar daar wel voor belonen. Bij een professionele hulp lopen de kosten zelfs al snel hoog op.  

Geen zorgen! Luxius Advocaten is gespecialiseerd in het bijstaand van mensen na een ongeval. Dat betekent ook dat we adviseren en helpen bij het aanvragen en regelen van de noodzakelijke voorzieningen. De kosten ervan verhalen we namens u op de aansprakelijke verzekeraar. Dat is een geruststellende gedachte.

Kosten van huishoudelijke hulp

Als u een beroep kunt doen op mensen in uw sociale omgeving om te helpen in de huishouding, kunnen we daarvoor een vergoeding regelen. Daarvoor bestaat de Richtlijn Huishoudelijke Hulp van De Letselschade Raad. In de richtlijn staan normbedragen voor niet-professionele huishoudelijke hulp die verzekeraars moeten vergoeden.

En als het nodig is, helpen we u met het vinden van een geschikte professionele huishoudelijke hulp. Ook die kosten kunnen op de aansprakelijke verzekeraar worden verhaald. U staat er met onze hulp dus niet alleen voor.

Wij staan voor u klaar

Luxius Advocaten is gespecialiseerd in het bijstaan van mensen die letselschade hebben opgelopen bij een ongeval. Wij hebben de deskundigheid en ervaring om ervoor te zorgen dat uw schade volledig op de wederpartij wordt verhaald en dat u optimaal wordt ondersteund in deze kwetsbare fase in uw leven.

Wilt u meer weten over de aanvraag van huishoudelijke hulp na een ongeval, of over een ander onderwerp dat te maken heeft met letselschade? Neem dan gerust contact met ons op.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste juridische nieuws en deskundige inzichten – direct in je inbox!